Amerika

USA nyugati part körút látnivalói 15 nap alatt

Los Angelestől a Bryce kanyonig

Hirdetés

Az USÁ-ban elég nagy fejtörést okoz a távolságok leküzdése, és hogy a temérdek nemzeti parkot és látnivalót hogyan lehet a leggazdaságosabban összefűzni. Sikerült egy 5000 kilométeres kört megtennünk és nagyon sok szépet láttunk.

1-2. nap, Los Angeles: sokan azt mondják, hogy nem érdemes ott körülnézni, csak dugók vannak és semmi izgi. Szerintem azért a Venice beach, Santa Monica Beach és a Hollywood felirat alatti hegyek és a Griffith observatory a tök jó panorámával megér 1-3 napot. Persze ott a Universal Studios is, de oda drága volt a jegy és hosszú a sor, így kimaradt.

3. nap reggel indulva egy egész napot kitölt az út a Pacific Highway-en át San Franciscoig, útközben ki vannak táblázva az oroszlánfóka nézőhelyek. Nem átverés, a fókák valóban ott napoznak és sok parkoló van kialakítva az út szélén, a panoráma miatt. Ezeket az amerikai mókusok ki is használják kajakunyerálás céljából. Érdemes kis sétát tenni a McWay vízeséshez is és meg lehet állni Montereyben is.

4. nap: San Francisco városnézés (nagy kedvencem volt a Tween Peaks kilátóhely) és Alcatraz. (szállás tipp: Continental Lodge, Oakland)

san francisco

5. nap: Bodie a szellemváros és Monó-tó, már az ide vezető utak is szépek. Bodie-ban elsétálgattunk 2-3 órát, a Monó-tónál a legnagyobb sziklaképződméneyeket néztük meg, szép volt, de sokkal fotogénebbek napkeltekor vagy naplementekor. Estére pedig szállás tipp: Bridgeportban a Big Meadow Lodge, vidéki, csendes, nyugis kis házikókkal.

bodie szellemvaros

6. nap: Yosemite Nemzeti park.: ezen szépen át lehet autózni, itt-ott megállni, vízesésekhez elsétálni, Half-Dome-ot megmászni.  Itt szívesen maradtam volna még 1-2 napot, a Yosemite Valley-ben nagyon hangulatos volt a kemping, faházakkal, menzával, bolttal. Így, hogy egy napunk volt, megálltunk a híresebb kilátóhelyeknél, Tunnel-view, Glacier-point, Bridalveil-fall és a völgyben vacsoráztunk, ezután átkeltünk a Tioga-passon és Fresno-ban aludtunk. (szállás tipp: Americas Best Value Inn, Fresno)

7.nap: Death Valley, ez is egész napos autós túra, hegyekkel, sivataggal és 40fokos hőséggel, visitor center természetesen itt is van, mint minden látványosságnál és nemzeti parknál.  Érdemes azért kiszállni a behűtött autóból a Deadwater basin kiszáradt sós medrénél és fent a Dantes Veaw kilátóhelynél, ahova kényelmes autóút visz fel és 1700 méter magasan van  (szállás tipp: Budget Inn Mojave)

8. nap: Út Las Vegasba, útközben Vegas előtt egy outletben  vásároltunk ezt-azt, majd este még maradt időnk Vegasban sétálni egy nagyot. (Szállás tipp: Motel6 Las Vegas Tropicana, az MGM hotelhez közel)

las vegas

9. nap: Indulás Vegasból,fotózkodtunk a híres Fabuolus Las-Vegas tábla előtt majd a Hoover-gátat is megnéztük és késő délután még a Grand Canyon is belefér, itt egy 40 kilométeres út mentén több kilátópont is van Grand Canyon Village-ből indulva. (Szállás tipp: Motel 6 Williams East – Grand Canyon)

10. nap: Vagy hosszú autókázás árán be lehet préselni a napba a Monument Valley-t, vagy egy teljes napot még a Grand Canyonnál tölteni és este továbbállni, mi ez utóbbit választottuk.(szállás tipp: Americas Best Value Inn-Page)

11. nap: a szállással szemközti parkolóból indult a túra az Antilop Kanyonba, ide neten foglaltunk helyet a navajotours.com-on) a reggeli órákra.Délben azért érdemes menni, mert akkor pont besüt a nap egy hatalmas fénycsóvával, de ilyenkor drágábbak is a túrák és a fénycsóva nélkül is nagyon látványos volt. Ezután irány a Horseshoe Band és a Zion Nemzeti park, amire háromnegyed napunk volt csak (viszont nyertünk egy órát, mert ott már másik időzónában van). De így is sok mindent láttunk, autóval is bejárható és buszjárat is van, a végállomásától jó kis túra lett volna a The Narrows patakvölgy, ami kimaradt nekünk, de tarantulát legalább láttunk, és sok szép kilátóhelyen megálltunk így is. Érdemes megmászni az Angels Landing csúcsot is. Nekem kedvenc helyem lett a 2000 méter magas vörös homokkő hegyeivel.(szállás tipp:Motel 6 St George)

antilop kanyon

12. nap: Bryce Nemzeti park., Sunrise és Sunset Point, kis túrát tettünk le a völgybe a hatalmas vörös sziklák között, vacsi a Ruby’s Inn-ben, azóta sem láttam még akkora brownie-t sehol 😀
13. nap. Vissza Vegasig, ekkor már a Red Roof Inn-ben aludtunk
14. nap: Vissza LA-ba és körbeértünk 🙂

bryce nemzeti park

Ha te is végigjárnád az útvonalat, most tedd meg! Repjegyek Bécsből 100.000 forint alatt.

Ha szeretnétek a facebookos utazó közösségünkhöz tartozni, csatlakozzatok csoportjainkhoz! Európai úti célokkal kapcsolatos bejegyzéseket az Utazás Európában csoportban találhattok, Európán túli utazások számára az Utazás a nagyvilágban csoportunkat ajánljuk.

Élményprogramok:

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb