Európa

Korzika, a hely ahol mindent megtalálsz

Kétezer méteres csúcsok, türkizkék víz, vörös sziklák, homokos partok

Hirdetés

Korzika tökéletes célpont az aktív nyaralás kedvelőinek! Egy olyan sziget, ahol minden megvan, amit csak el tudunk képzelni: fehér homokos tengerpartok, vörös sziklák, szerpentinek, hegyi falvak, 2000 méteres hegyek, vízesések, mediterrán városok és kedves emberek.

A sziget bejárására legpraktikusabb autóval menni, vagy ha Bastiában landolunk repülővel, akkor autót bérelni. Saját autóval utazva, Livornóból és Genovából is mennek kompok (Corsica ferries, Moby), nem olcsó mulatság, de időben neten lefoglalva a jegyeket, nem horror. Akár meg lehet toldani az utat 1-1 éjszaka Olaszországban alvással is, Toscanaban, Velencében, stb. A szigeten az utak nem fizetősek, a keleti parton jól lehet haladni, a nyugati part szerpentinjei és a középső rész hegyei közt már nehezebb százzal csapatni, cserében szinte bármerre járunk, panorámaúton autókázhatunk.

Bonifacio
Bonifacio

A keleti part laposabb, Bastia megér egy esti sétát és vannak szép , homokos strandok (Palombaggia), erre olcsóbbak a szállások is. A nyugati part tök más, hegyes, öblös, sziklás és az öblökben homokos partok, türkizkék vízzel: Calvi, Porto és Ajaccio városát mindenképp érdemes megnézni és lemenni egészen a déli csücsökbe, Bonifazio-ig. A várostól délebbre nagyon jó kilátóhelyek vannak a tengerre és a sziklákra épült városra. A nyugati parton haladva pedig bárhol meg lehet állni egy strandolásra.

Akik szeretnek túrázni, azoknak ott a GR20-as túraútvonal, irány Corte, a város is hangulatos és sok túraútvonal indul onnan. Autóval járható a Restorica folyó völgye (8km), végén egy parkoló, ahonnan lehet túrázni két hegyi tóhoz is (Lac de Melu). Ez kb. fél napos túra, aki durvábbra vágyik, annak egész napos túra lehet a Monte d’Oro. És ráadásként pedig a Restorica és a Tavignanu patakok kis medencéiben is fürödhetünk. Másik fürödhető hegyi patak a Piscines Naturelles de Cavu, ami már DK-re található Corte-tól. Kisebb túrákat pedig a nyugati parton is tehetünk a Les Chalences de Piana és a Nature Reserve of Scandola vörös sziklái között. Utóbbit érdemesebb a víz felől csónakkal, hajóval megközelíteni. Turista információ több helyen található, ahol ezekről infót tudunk gyűjteni.

Úton a Lac de Melu-hoz
Úton a Lac de Melu-hoz

Meg kell említenem, hogy a sziget tele van állatokkal A Restorica völgyben csacsik élnek, a hegyi utak mentén pedig érdemes figyelni, mert rengeteg tehén és kisebb nagyobb malacka keresztezheti utunkat. Aki pedig szeretne vadlovakat látni, ki ne hagyja a Lac de Nino-t ( Ninó -tó).

Végül pedig ki ne maradjon a strandolás sem, elég menő a Santa Giulia Beach (itt olyan sziklák vannak a parton a homokban itt-ott, mint a Seychelle- szigeteken ), a Plage d’Arone, a Plage de Saleccia (igazi fehér homokkal), a Nonza Beach és még sorolhatnám. Én személy szerint még nem láttam olyan szigetet, aminek ilyen sok szép és változatos strandja lenne És akinek mindez kevés lenne, az látogasson el az északi csücsökbe is, Saint Florent-be és az Agriates sivatagba, igaz ez egy kis területe a szigetek, de itt is fehér homokos partokon heverészhetünk.

Étkezés ügyileg pedig, költségkímélő megoldás, ha apartmant foglalunk konyhával, kisebb-nagyobb bolt minden városban van. Étteremben nyugati árszínvonal van, csak úgy repkednek a 20 Eurósok az ember pénztárcájából Sör és bor is van finom, mindenféle kategóriában. Szállást érdemes 2-3 helyen foglalni, úgy könnyebb bejárni a szigetet, elég nagyok a távolságok.
Végül szállástipp a keleti parton: Village Vacances La Vallicella

Calvi
Calvi
Bonifacio
Bonifacio

Corte
Corte
Porto
Porto
Restorica völgye
Restorica völgye
Keleti part
Keleti part

Restorica völgye
Restorica völgye
Calvi
Calvi
Corte
Corte
Les chalences de Piana
Les chalences de Piana
Palomboggia környéke
Palomboggia környéke

Lac de Melu
Lac de Melu
Porto alatti partok
Porto alatti partok

Ha szeretnétek a facebookos utazó közösségünkhöz tartozni, csatlakozzatok csoportjainkhoz! Európai úti célokkal kapcsolatos bejegyzéseket az Utazás Európában csoportban találhattok, Európán túli utazások számára az Utazás a nagyvilágban csoportunkat ajánljuk.

Élményprogramok:

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb