Afrika

Kalandozás a Zöldfoki-szigeteken

Hirdetés

Zöldfoki utunkat tavaly októberben szerveztem meg. Találtam jegyet féláron a Lisszabon-Sao Vicente útvonalra, így hát lecsaptam rá. Korábban már kinéztem magunknak Santo Antao szigetét, a gyönyörű táj miatt. Lisszabonig Wizzairrel repültünk, ottaludtunk, másnap viszonylag korán indult a gép Sao Vicente szigetére. Sao Vicente legnagyobb városa Mindelo amely megér bőven egy egynapos látogatást. Megérkezés után másnap komppal átmentünk Santo Antao szigetére ahol hat napot töltöttünk.

Két hajó járat van: reggel 7:00 és 8:00-kor. A hajóút egyórás, a hajó Porto Novoban kötött ki. Ott kocsit béreltünk a Pegaso-nál napi 55 euróért, kifejezetten a négykerék meghajtást ajánlom, mert néhány helyen jól jön. Porto Novoból elmentünk Tarralfal városba amely három órás kocsiút és gyönyörű tájakon vezet át, de itt a sziget kopár. Az utolsó egy óra nehéz terep, ahova kell a terepjáró. Ez a sziget legnyugatibb és legelhagyatottabb része.A tengerpart ott gyönyörű és kietlen. Fürdésre alkalmas.

Onnan átmentünk a Ponta do Sol-ba ahol négy éjszakát töltöttünk, innen mentünk a sziget minden irányába. A szigetet átszelő út volt az egyik kedvencünk, a vulkanikus kráter, a gyönyörű zöld táj teraszos földműveléssel. Mintha egy másik világba csöppentünk volna. Ponta dol Solbol Fomtainhasba mentünk, ami csak 4km, de nagyon kalandos, több száz méter mély szakadékokkal tarkitott út, csakis tapasztalt sofőröknek! Fomtainhasba letettük a kocsit és következett a nyolc kilométeres gyaloglás végig a part mentén, kis hegyi falukkal tarkítva Cruzinha-ig. Ez a gyalogtúra volt a kedvencünk.

Utána következő napokban főleg kocsikáztunk, be Paul folyó völgyébe Xoxo városkáig, végig a part menti úton szigetköröket tettünk, mindig elkápráztatott minket a természeti szépsége. A Zöld Foki emberek végtelenül barátságosak, segitőkészek, mindig integettek nekünk. Föleg portugálul és franciául beszélnek de megértettük magunkat az angollal. Az árak nagyjából olyanok, mint Magyarországon. Az utak minősége jó. Higiénialig teljesen rendben van, tiszta. Teljesen biztonságos sziget, mi nyugodtan sétálgattunk este is, Sao Vicente szigetére is igaz ez. A végtelen nyugalom szigete, turista alig akad, azok is inkább túrázók. Aki ki akar szakadni az otthoni mókuskerékből, annak nyugodtan ajánlom Santo Antao szigetét mert egy gyöngyszem. A béke szigete.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb