Ázsia

Japán út saját szervezésben: a legfontosabb tudnivalók

Hirdetés

Saját szervezésű 17 napos Japán körutamat osztanám meg Veletek. Hídmániámnak köszönhetően az út célja a világ leghosszabb függőhídjának, az Akashi Kaikyonak a meghódítása volt és e köré fűztem fel az útvonalat: Tokyo-Nikko-Mishima-Kamakura-Kyoto-Himeji-Akashi-Hiroshima-Miyajima sziget-Kurashiki-Osaka-Nara-Nagoya-Kiso völgy-Chureito pagoda-Tokyo.

Akasi Kaikyo
Akasi Kaikyo

JR PASS

Japánban nagyon drága a vonatközlekedés, így a külföldi turistáknak ajánlják a Japan Rail Pass-t, amivel spórolni lehet. Ezt csak Japánon kívül lehet megvenni. Előtte a hyperdia.com oldalon megterveztem, mennyibe kerülne az utam Pass nélkül és kb 200 eurot spóroltam a Pass-szal. 14 naposat vettem ezen az oldalon: https://www.jrailpass.com/de/ . 389 euro volt. Ezt érdemes indulás előtt 2 héttel online megrendelni, mert postán küldik ki az igazolást, amivel Japánban ki lehet váltani. A pénz átutalása után 3 nappal meg is érkezett.

Japánban a reptereken, nagyobb vasútállomásokon lehet kiváltani JR irodákban és nem csak a Shinkansen vonatokra (kivéve Nozomi és Mizuho vonal) érvényes, hanem Tokyo JR vonalaira, Hiroshima Loop buszvonalára, Osaka Loop line vonatra, Kyoto JR buszvonalára, az összes JR vonalra és a Miyajima szigetre tartó kompra is.

Közlekedes

 

SIM-KÁRTYA

A tokyoi reptéren vettem egy 2 GB-os 30 napig érvényes sim kártyát 2600 yenért. Ez volt a legolcsóbb és mivel csak útvonaltervezésre használtam, bőven elég is volt.

SZÁLLÁSOK

A szállás átlagban 30 eu/ fő/ éj volt. Tehát nem drágább, mint egy európai város, sőt. Mivel aktív városnéző vagyok, fontos, hogy az éjszaka viszonylag pihentető legyen, így egyszerűbb hoteleket választottam. Azért a kapszulaszállást is kipróbáltam egy éjszakára J. A szobák mindenhol picikék, de nagyon modernek, jól fel voltak szerelve.

Tokyoban az APA hotellánc hoteleiben szálltam meg. Már a check in is nagyon gépiesített, mindent a recepció monitorján kell intézni. A szobába belépve pedig a képernyő üdvözöl és minden fontos információt kiír. A kyotoi szállásomat kifejezettem ajánlom, ez volt a legolcsóbb (18 eu/éj/fő)és egyben a legnagyobb is, még mosógép is volt a fürdőszobában: Sanjo Ogawa.

Sok hotelben van japán fürdő és szauna, amit ingyen lehet használni.

ÉTKEZÉS, VÁSÁRLÁS

Utazásaim során nekem az étkezés okozza a legnagyobb problémát, ugyanis lisztérzékeny vagyok. Japánban ilyen gondom nem volt, nagyon élveztem a rizs különböző formáit. Különösen tetszett, hogy a közértekben rengeteg készételt lehet kapni nagyon kedvező áron. Zöldségek és húsok mellett főtt rizst tálcán vagy gombócformában. Kyotoban pedig rizstésztából készült desszertek vannak különféle ízesítésű töltelékkel. Szóval Japán a glutenérzékenyek paradicsoma 😀

etelek

Vásárlás vagy nézelődés gyanánt a DAISO üzletláncot ajánlom. Nekem legalábbis nagyon tetszett. Olyan 100 Ft-os bolt jellegű, de az áruk jó minőségűek és mindenfélét lehet kapni a mosószertől kezdve az átalakító dugaszokon át az alvószemüvegig és még sok érdekes japán specialitást is.

Ha valakit esetleg érdekelne a híd, ezen az oldalon lehet időpontot foglalni:

https://www.jb-honshi.co.jp/english/bridgeworld/scheduled.html

Ajánlott már egy hónappal korábban foglalni, ugyanis korlátozott számban vannak helyek és hamar elfogynak.

Érdekességek, amiket tapasztaltam

A japán emberek nagyon segítőkészek. Angolul kevesen beszélnek, de a segítő szándék megvan bennük. Ami vicces volt, hogy sokszor megijednek, ha az ember megszólítja őket, de pár másodperc után ez elszáll és minden tudásukat latba vetve megpróbálják megtalálni a kérdésre a választ

Sokan 1-2 számmal nagyobb cipőt hordanak, emiatt kicsit csoszogva közlekednek.

Mihelyt felszállnak a metróra-buszra, elalszanak. Ehhez még leülniük sem kell.

A dohányzás náluk nincs úgy elkülönítve, mint Európában, tehát az éttermekben gyakran egy légtérben ülnek a dohányzók és nem dohányzók. A vonatokon pedig külön dohányzófülke van kialakítva.

Összességében elmondható, hogy Japán nem drágább, mint Európa. Ha az ember időben megveszi a repülőjegyet, egész kedvezményes költséggel zárhatja az útját. Mivel nagy a világ, nem szoktam úgy érezni, hogy bárhova is visszatérnék még egyszer.

Akasi Kaikyo
Akasi Kaikyo
 Kyoto Aranypavilon
Kyoto Aranypavilon
Fusimi Inari szentely
Fusimi Inari szentely
Fusimi Inari szentely
Fusimi Inari szentely
Kyoto Bamboo fotest
Kyoto Bamboo fotest
Kyoto Gion negyed
Kyoto Gion negyed
Kyoto Gion negyed
Kyoto Gion negyed
Kyoto-Yasaka-jinja-temple
Kyoto-Yasaka-jinja temple
Hiroshima
Hiroshima
Kiso-völgy
Kiso-völgy
Kurashiki
Kurashiki
Nagoya
Nagoya
Miyajima
Miyajima
Nara
Nara
Osaka-castle
Osaka-castle
Nikko
Nikko
Tokyo
Tokyo
Tokyo
Tokyo

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb