Hírek

2019 október elsejétől ingyenes a vízum Szentpétervárra

Hirdetés

Szentpétervár ingyenes vízum – Update:

„Október 1-én életbe lép az a vízumkönnyítési rendelet, amely szerint lehetővé válik egy új típusú vízum igénylése Oroszországba. Az új vízum egyszeri üzleti és turistacéllal igényelhető elektronikus úton, ingyenes lesz és egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében.

A be- és kilépés Szentpétervár és Leningrád megye állami határának összes határátkelőjén megvalósítható.

Az Európai Unió összes tagállama, így Magyarország állampolgárai is igényelhetik az új vízumfajtát ezen a linken: https://electronic-visa.kdmid.ru/index.html

Olvashatjuk Szentpétervár Magyarországi Főkonzulátusának honlapján

Néhány napja megírtuk, hogy az Orosz Föderáció kormányának döntése értemében 2019. július elsejétől az Európai Unió állampolgárai ingyenes e-vízumot igényelhetnek Kalinyingrád megyébe.  Ennél egy fokkal nagyobb dobásnak tűnik, hogy a tervek szerint október elsejétől Szentpétervár és az egész Leningrádi terület látogatható lesz ingyenes e-vízummal, igaz, csak nyolc nap erejéig.

Ez alapjaiban változtatná meg a város turizmusát, és a Wizz Air fapados járatainak köszönhetően Szentpétervár nem tartozna többé a drága, nehezen elérhető célpontok közé; hiszen az Oroszországba történő beutazás árban egyik leghúzósabb tétele a vízum. A hosszas és macerás ügyintézést ráadásul felváltja az online ügyintézés, ami sokkal egyszerűbbé tenne mindent. A tervek szerint az e-vízumot legkésőbb négy nappal a beutazás tervezett időpontja előtt kellene igényelni, ami az eddigi módhoz képest kimondottan felhasználóbarátnak tűnik.

A rendelkezés 2019 július 19-én született meg, pezsgőt egyelőre ne bontsunk, de talán már behűthetjük. Az orosz kormány hivatalos honlapján azt olvashatjuk, hogy a rendelkezés a hivatalos bejelentés után lép életbe, amellyel egyetemben bejelentik az érintett országok listáját is. Az, hogy mely ország állampolgárai számára lesz elérhető az e-vízum, még nem tették közzé, de kiindulva a kalinyingrádi példából, reménykedhetünk abban, hogy az összes uniós ország szerepelni fog a listán.

Itt írtunk korábban Szentpétervárról, már csak 70-et kell aludni, míg kiderül, valóban ennyivel elérhetőbbé válik-e Európa egyik legszebb városa.

 

borítókép: by Сергей Горбачев Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb