Praktikus

Fülöp szigetek, akár 16 000 forintért

Lehetséges. De hogyan?

Hirdetés

Szeretném leszögezni, hogy ez a leírás haladó utazóknak készült. Megoldható az, amit a címben írtam? Igen. De szükség van hozzá türelemre és leleményességre. Az utat fapados járatokkal lehet megoldani, szóval, aki kényelmre vágyik, az nem ezt a tippet kereste. Viszont aki szűk keretből szeretne elutazni a világ túloldalára, annak itt a nagy lehetőség.

Nem kevés utánajárás és trükközés árán, de megoldható. Amennyiben a te álmod is az, hogy valaha eljuss az eddig elérhetetlennek tűnő Boracayra, vagy a világ legszebb szigetének megválasztott Palawan-ra, akkor nincs más teendőd, mint ezt a leírást követni.

Az egész út két részből áll. Az első része Budapest – Dubai, a második része pedig Dubai – Manila. Elsőként a Dubai – Manila etapot kell megoldanunk, majd ehhez igazítani a Budapest – Dubai részt. Ahhoz, hogy ezt az útvonalat a lehető legolcsóbban lefoglaljuk, az kell, hogy ismerjük egy kicsit a légitársaságokat. A CEBU PACIFIC nevezetű cég többek közt Dubai és Manila között üzemeltet fapados járatokat. Normális esetben ezek a járatok egy irányba 30 000 forintba kerülnek. Viszont a Cebu Pacific évente körülbelül kétszer-háromszor szokott akciózni, amikor az oda-vissza út 16 000 forintba kerül. Ilyenkor nagyjából fél nap áll rendelkezésünkre, hogy lecsapjunk ezekre a jegyekre. Mi kell ahhoz, hogy ezt elcsípjük?

  1. Lájkoljuk be a Facebook oldalukat – figyeljük az akciós repülőjegyekre való felhívásaikat.
  2. Iratkozzunk fel a hírlevelükre – tudom, tudom én is utálom az ilyet, de tekintsük úgy rá mint egy szükséges rosszra.
  3. Regisztráljunk a weboldalukra – itt tehetitek meg: https://www.getgo.com.ph. Az oldaluk össze van kötve a getgo-val, ott ugyanezt a bejelentkezést használhatjátok a https://www.cebupacificair.com/ -on. Tegyük ezt meg még az akciós repjegyek megjelenése előtt, ezáltal elkerülhetjük azt a szituációt, hogy valaki az utolsó pillanatban elhappolja előlünk a repülőjegyeket.
  4. Legyünk felkészülve az akciók megjelenésére, amint megjelennek AZONNAL csapjunk le rájuk. Aki először foglal az repül.
  5. Foglaljunk kettő maximum három emberre egyszerre. Öt-hat fős csoportoknál általában megjelenik a SOLD OUT felirat, mivel minden járaton csak egy pár szabad hely van.

Ha esetleg még valaki mindig kételkedne, akkor itt a repjegyem, amely két személyre szólt.

jegy

 

Figyelem, a megvásárolt repülőjegyek a Cebu Pacific-nél nem lemondhatók és nem módosíthatók, szóval a névnél ne hibázzatok.

Amennyiben sikerült lefoglalnunk az út második részét, jöhet az első része – a Budapest – Dubai útvonal. Wizzairrel a közvetlen járat Budapestről Dubaiba 70 000 forint körül szokott mozogni. Kis szerencsével 45 000 forintért elcsíphető egy 20%-os akciónál. A kettő együtt összeadva is eleve szép fogásnak számítana a Fülöp szigetekre, mivel 85 000 forintból ritkán tudunk ilyen messze eljutni. Viszont az odautat Wizzair pontokból is fedezhetjük. Ehhez mindössze annyi kell, hogy már fél, vagy akár háromnegyed évvel korábban elkezdjük gyűjtögetni őket. Ehhez három megoldás áll rendelkezésünkre:

  1. Booking.com foglalás – amennyiben szállás foglaláskor nem rögtön a booking.com -ot, hanem a wizzair.com -ot nyissuk meg és innen kattintuk a szállásfoglalás opcióra, akkor az oldal átirányít a Booking.com-ra. A különbség csak annyi, hogy miután megadtuk a wizzair számunkat a foglalásnál az igy történt foglalások árának a 10%-át visszakapjuk wizzair kreditben. Ebből kifolyólag érdemes a családtagoknak, barátoknak, kollégáknak nekünk intéznünk a foglalását, mivel így a kreditek szépen lassan gyülekeznek a számlánkon és senki nem szenved el anyagi kárt – nagyjából a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
  2. Autófoglalás – hasonlóan, mint az első pontban ugyanúgy a wizzair.com-ról kell átkattintanunk magunkat a rentalcars.com weboldalra, ahol az autófoglalás árából 7%-ot visszakapunk a wizzszámlánkra kreditben a foglalás végrehajtása után.
  3. Wizzair Erste hitelkártya – Nem annyira szívlelem a hitelkártyákat, de létezik ez a megoldás is.

Személy szerint a booking.com-os kredites megoldást preferáltam és így pár hónap alatt össze is jött a kellő wizzair kredit a Dubaii járathoz. Mint fenn is írtam megoldható ez az út, de kell hozzá egy kis leleményesség. Kellemes repjegy vadászatot.

P.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb