Praktikus

Eurotúra 30.000 Ft alatt? – Lehetséges!

Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan

Hirdetés

Sokaknak ismerős lehet a jelenség, hogy ismerőseink az egyik nap még munkahelyi ebédjüket fotózzák, a másik nap pedig már Európa túloldalán iszogatják a koktélt a tengerparton, három nappal később pedig Skandináviában pózolnak a hegytetőn.

A jó hír az, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt nagyon egyszerűen és olcsón összehozható, ha az ember tudja, hogyan használja az Azair keresőt. Ennek hála, simán meg tudunk látogatni akár négy-öt országot is, 70-100 euró közötti áron.

Egy jól definiált keresés után megkapott eredményekből könnyűszerrel összerakhatunk egy európai körutat, amelynek során egy-két hét alatt, akár négy-öt országot is kényelmesen bejárhatunk. Azt javaslom, hogy miközben ezeket a sorokat olvasod, nyisd meg az Azair-t és próbáld utánam csinálni, amit írok. Elrontani nem tudsz semmit, és így sokkal könnyebb lesz megérteni és megtanulni az oldal működését.

A próbakeresésemben a Kanári-szigeteket tűztem ki célnak, az eredmény végül így nézett ki:

Budapest -> Barcelona -> Gran Canaria -> Liverpool -> Budapest – Az ár 84,78,- EUR (27.000 Ft), ami már egy Kanári szigetekre szóló jegyhez képest is olcsó, de, hogy mellé még meglátogathatjuk Gaudi szülővárosát és a Beatles őshazáját, még sokkal attraktívabbá teszi az egészet.

eurotura

 

A keresés beállítása:

1, Nyisd meg a www.azair.com –ot, ha esetleg angolul jelenne meg az oldal, akkor a jobb felső sarokban ezt átállíthatod magyarra.

2, A lakhelyed alapján válaszd ki a legközelebbi repülőtereket. Ha Magyarországon laksz, ezek a következők lesznek:

Budapest, Pozsony, Debrecen, Kassa, Bécs, Brünn, Zágráb, Kolozsvár, Temesvár.

Természetesen csak azokat a repülőtereket adjátok meg, amelyeket el tudtok érni normális körülmények között, nehogy drágább legyen a transzfer, mint maga a repülőjegy. Viszont megéri kicsit flexibilisnek lenni, mivel minél több repteret adsz meg, annál valószínűbben juthatsz hozzá az olcsóbb repülőjegyekhez.

eurotura

3, Érkezésnek adjuk meg a régiót, ami a fő uticélunk. Például: Portugália, Balkán, Kanári szigetek, Spanyolország stb. Én a Kanári-szigeteket választottam.

3, Pipáljuk be a nem gond a repülőtéri éjszakázás opciót. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolódó járat a következő napon is indulhat, természetesen nem fogunk a reptéren aludni.

4, Filterek beállítása a következő lépés: Állítsd be a dátumon a lehető legflexibilisebben, ahogy csak tudod. Például: Ráérek Áprilisban és Májusban? Akkor legyen április 1-től május 31-ig. Ez már elég rugalmas időtartam ahhoz, hogy találjon a rendszer jó repülőjegyeket.

5, Ez után állítsd be az ott eltöltött napok számát. Például: amennyiben hat napot állítasz be az öt éjszakát jelent. Ilyen eurotrippeknél érdemes legalább 10-14 napban gondolkodni, mivel ennél kevesebb már csak felesleges rohangálás lenne a repülőtereken.

6, Majd kattintsd szét a Bővített keresést.

eurotura

Ezen belül add meg, hogy ugyanarra a repülőtérre szeretnél-e érkezni, mint ahonnan elindultál. Rajtad múlik, de több repülőtér, több kombinációt is jelent – valós esélyt is akár az olcsóbb repülőjegyekre. Amennyiben bejelölve hagyod, akkor az Azair olyan repülőjegyeket fog keresni ahol ugyanaz a kiinduló pont, mint a végcél. Pl. Budapest – Gran Canaria – Gran Canaria – Budapest. Amennyiben viszont kiveszed az útvonal így módosulhat: Budapest – Fuertaventura – Fuertaventura – Bécs. Én mindenképp azt tanácsolom, hogy használd ezt a lehetőséget.

A következő filter a Bővített keresésen belül az azonos érkezési repülőtérről lehetőség. Ha eltávolítjuk a pipát, akkor az út nagyjából így módosulhat: Budapest –Gran Canaria – Tenerife S – Budapest. Természetesen attól függően, hogy milyen úticélokat adtunk meg a leírás második pontjában. Ennek a filternek a használata elég bonyolulttá teszi az egész keresést, mivel így kellene keresnünk egy járatot, vagy alternatív közlekedést (hajót, kompot, vonatot, léghajót, bármit) Gran Canaria és Tenerife között. Ezért én ezt nem szoktam használni, de a tapasztalt utazók számára rengeteg lehetőséget rejt ez az opció.

Amennyiben az azonos érkezési repülőtérről lehetőség és az ugyanarra a repülőtérre lehetőség is üresen marad könnyedén összerakható egy ilyen útvonal pl. Budapest – Gran Canaria– Tenerife S – Bécs nevetséges áron. Hátránya a csatlakozó járat hiánya Gran Canaria ill. Tenerife között, és a transzfer költségek Bécsből Budapestre. A tapasztalt utazók számára jó ez a lehetőség, viszont a legolcsóbb jegyeket pont így találhatjuk meg.

7, Amennyiben Wizzair discount club illetve Super Volotea tagságod van, pipáld be ezeket a lehetőségeket is és így már az akicós jegyeket fogja keresni a rendszer.

8, Adjuk meg a maximális átszállások számát. Amennyiben két hétnél rövidebb időre utazunk, maximum egy átszállást javaslok. Amennyiben ennél hosszabb időre, akkor jelöljük be a két átszállást. Ezután kattintsunk a keresés gombra. 2 átszállásnál viszont már akár 7 úti célt is megtudunk nézni.

 

9, A keresés gomb lenyomás után, még állítsuk be a maximális átszállásos napok mennyiségét háromra. Ez az egyik legfontosabb lépés mivel ez alapján osztja szét majd a napokat, hogy hol és mennyi időt töltünk.

eurotura

 

10, Ha minden kész, kattintsunk ismét a keresés gombra, a felső sávban és kidobja a találatokat. Most már nincs más dolgunk, mint átnéznünk a találatokat, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A végeredmény nálam pedig a következő lett:
1. Repülés: Csütörtök Áprílis 5 2018 – Budapest – Barcelona 19.47,- EUR
2. Repülés: Vasárnap Áprílis 8 2018 – Barcelona – Gran Canaria 16.99,- EUR
3. Repülés: Vasárnap Áprílis 18 2018 – Gran Canaria –Liverpool 28.42,- EUR
4. Repülés: Vasárnap Áprílis 21 2018 –Liverpool – Budapest 19.90,- EUR

Együtt 84.78 € = 27.000 Ft

 

eurotura

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb